Ozon Tedavisi

Ozon Tedavisi

Ozon Tedavisi
Ozon tedavisi nedir ve tedavide nasıl kullanılır? Hangi rahatsızlıklara iyi gelir?

Ozon, atmosferdeki en önemli gazlardan biridir. Ozon bir tabaka halinde, Güneşin yaydığı yüksek enerji yükü ile ultraviyole ışınlarına karşı koruyucu bir filtre mekanizması sağlar ve biyosferdeki biyolojik dengenin korunmasına yardımcı olur.

1960’lardan sonra, içme sularına yüksek oranda kimyasal karışması önemli bir sorun haline geldi. Ozonun temizleme ve dezenfeksiyon etkileri keşfedildiğinde suyu temizlemek için ozon kullanılmıştır. Ayrıca ozon, endüstrinin birçok alanında da kullanılmaktadır.

Ozon gazı, oda sıcaklığında gaz halinde bulunur. Fırtınalı havalarından ardından, yüksek rakımlı yerlerde veya deniz kıyılarında hissedilebilen, karakteristik bir kokuya sahiptir ve renksiz bir gazdır.

Tıpta kullanılan ozon ise atmosferde bulunan ozondan farklı olarak, özel jeneratörler yardımı ile saf oksijenden üretilir.

Ozon ve Etki Mekanizması

Ozon, güçlü oksitleyici özellikleri nedeniyle tüm toksinleri nötralize ederek, mikroorganizmaları öldürebilir.

 (Ozone has been proven to be effective in neutralizing viruses.)

Reaktif oksijen türleri zamanla hücrelerde yaşa bağlı olarak oksidatif etkilere ve hasara neden olur. Bu duruma artan oksidatif stres adı verilir. Son zamanlarda yapılan çalışmalarda, ozonun düşük dozlarda reaktif oksijen ile vücuda verilmesiyle elde edilen sıvıların, biyolojik mekanizmalarda, özellikle hücre içi iletişimde, rol oynadığı ve terapötik etkilere aracılık ettiği ortaya konmuştur.

Tekrarlanan düşük doz ozon uygulamaları ile antioksidan sistemi güçlenir ve oksidatif strese karşı metabolizmada direnç gelişir.

Ayrıca reaktif oksijen türleri hücreye girerek sitokin düzeylerini ve iltihabı azaltan büyüme faktörlerinin üretimini arttırır. Ozon tedavisi özellikle iltihabi sürecin yoğun olduğu ve bağışıklık sisteminin ön planda olduğu hastalıklarda (yaraların hızla iyileşmesi, romatizmal ve enfeksiyon kökenli hastalıklar) yardımcı tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır.

Ozon Tedavisi Hücre Yenilenmesini Hızlandırır

Ozon, kırmızı kan hücrelerinin oksijen taşıma kapasitesini artırarak kandaki oksijen miktarının artmasını sağlar. Ayrıca damar tıkanıklıklarının önüne geçerek, damar tıkanıklıklarının tedavisinde de kullanılır.

Ozon, kötü kolestrolün azaltılmasında etkilidir. Bunu da yağ hücreleri ile doğrudan etkileşime girip  bölgesel yağ yıkımına ve kolesterolde azalmaya neden olarak yapar. (Ozone in Medicine)

Ozon Tedavisinin Ağrılarda Kullanımı

Ozon tedavisi sonrası kıkırdak kaybı azalır. Eklem içinde yer alan sıvı ve kıkırdak üretimini uyararak etkinliğini artmasını sağlar, eklem ağrılarının azaltılmasında etkilidir ve tüm bunların sonucu olarak ta daha hareketli bir yaşamı beraberinde getirir.

Ozon metabolizmayı gençleştirdiği ve güçlendirdiği için gençlik aşısı veya gençlik iksiri olarak ta anılır. Çoğu kronik hastalığın tedavisinde etkili bir şekilde kullanılmaktadır. (Ozone in the Treatment of Pain)

Ozon Tedavisinin Faydalı Olduğu Hastalıklar

Ozon tedavisi çok sayıda hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.

  • Apseler
  • Yaralar
  • Kronik ülser
  • Diyabetik yaralar
  • Diyabet
  • Hipertansiyon
  • Eklem kireçlenmeleri
  • Kas ve iskelet sistemi hastalıkları
  • Kronik yorgunluk
  • Ağızda kronik yaralar
  • Bakteri, virüs, antibiyotik ve kimyasal ilaç tedavileri sonrası ortaya çıkan rahatsızlıklar
  • HIV
  • Hepatit
  • Mantar
  • Alerji
  • Astım
  • Demans
  • Akciğer hastalıkları
  • Deri hastalıkları (sedef hastalığı gibi)
  • Kansere bağlı yorgunluk
  • Böbrek yetmezlikleri

ve daha pek çok hastalık sayılabilir.

Ozon Tedavisi
Ozon Tedavisi
Ozon Tedavisi

Ozon Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Ozonla farklı tedavi yöntemleri vardır. Bunların bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz.

Major Yöntemle Ozon Tedavisi

En yaygın kullanım yöntemlerden biridir. Bu yöntemle kişiden alınan 50-200 ml miktar kan, tedavi seans sayısı ve uygulanacak ozon dozu, hastanın genel durumuna, yaşına ve önemli hastalığına bağlı olarak hastaya enjekte edilerek kullanılır.

Minör Yöntemle Ozon Tedavisi

Kişiden alınan 2 – 5 cc kan belirtilen dozda ozon ile karıştırılarak kişinin bedenine enjekte edilir.

 

Vücut Boşluklarına Ozon Verme

Ozon kişinin rahatsızlığına göre rektal – rektal, vajinal ve kulak kanalına püskürtme yöntemi ile verilir.

Eklem ve Kaslara Ozon Gazı Verilmesi

Bu tedavi yönteminde, Kas – İskelet Sistemi rahatsızlıklarında uygun iğne ile kişinin eklem ve kaslarına belirli oranlarda ozon gazı enjekte edilir.

Ozon Torbası Yöntemi

Özellikle iyileşmeyen yaralarda ve diyabetik vakalarda, cilt lezyonlarında, enfeksiyonlarda, dolaşım bozukluklarında, nöropatik ağrılarda ve huzursuz bacak sendromunda etkili bir şekilde kullanılır.

Ozon Tedavisinin Yan Etkileri

Ozon tedavisinin yan etkisi ve zararı var mı?

Ozon tedavisinin neredeyse bilinen hiçbir yan etkisi ve zararı yoktur. Hastanın antioksidan kapasitesine bağlı olarak yüksek dozda ozon verilmesi nedeni ile ortaya çıkan komplikasyonlar olabilir. Bu da ön tetkik eksiklikleri ve yanlış uygulama ile ilgilidir. Ozon tedavisinin doğru uygulandığında herhangi bir yan bulunmamaktadır.

Bu nedenle ozon tedavisi her zaman düşük dozdan başlayıp kademeli olarak artırılarak uygulanmalıdır.

Bazı durumlarda ozon tedavisi uygulamak sakıncalı olabilir.

  • Glukoz 6 fosfat dehidrogenaz enzim eksikliğinde,
  • Gebeliğin erken dönemlerinde,
  • Anjiyotensin dönüştürücü enzim (ACE) inhibitörü tedavisinde,
  • Hipertiroit hastalarında,
  • Kanama bozukluğunda,
  • Kontrolsüz kardiyovasküler hastalıklarda,
  • Ozona reaksiyon gösteren astım hastalarında,

kullanımı sakıncalı olabilir.

Ozon Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Ozon tedavisine başlanılmadan önce diğer çoğu tedavide olduğu gibi dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalar doktorunuz tarafından size bildirilecektir. Ve dikkate alınarak uygulanması gerekir.

Ozon ile tedavi sırasında C vitamini ve E vitamini içeren tüm antioksidan takviyelerinin kesilmesi gerekir. Bu bileşiklerin kanda yüksek yoğunluklarda bulunması oksidan bir madde olan ozonun etkinliğini dolayısı ile de tedavi sürecini etkiler. 

Hastaya bu vitaminlerce zengin olan gıdaları fazla miktarda tüketmemesi söylenmelidir. Sonuç olarak, vitamin veya antioksidanlar ozon tedavisinden önce veya sonra verilmeli ve kesinlikle tedavi sırasında verilmemelidir.

Herhangi bir ozon tedavisi uygulanmadan önce hastaların en az 2 saat öncesinden tansiyon ve diyabet ilaçlarını almış olmaları sağlanmalıdır. Ayrıca ozon tedavisi sırasında aç kalmamaları önemlidir.

Ozon tedavisi, dikkatli ve uzman bir hekim tarafından uygulandığında herhangi bir zararı olamayan tedavi yöntemidir.

Ozon tedavisi, genellikle standart medikal tedavilere yardımcı olmak amacıyla uygulanan düşük riskli, tamamlayıcı, destekleyici ve yeniden yapılandırıcı bir yöntemdir.

Uzm. Dr. M. Fatih Sökmen

Kılıçdede Mah. İstiklal Cad. Özçelik Apartmanı No: 177/10 56'lar İlkadım/Samsun

Hemen Randevu Alın 0539 940 55 27

Samsunda Ozon Tedavisi ve Uzm. Dr. M. Fatih SÖKMEN

Samsunda bulunan Uzm. Dr. M. Fatih SÖKMEN, muayenehanesinde sağlıklı bir ozon tedavisi süreci yaşayabilmeniz amacıyla öncelikle bazı tetkik ve ön incelemeler yapılır. Çıkan sonuçlara ve mevcut rahatsızlıklarınızın temel nedenlerini öğrendikten sonra sadece size özel bir tedavi yöntemi uygulanır. Ozon tedavisinin sizin için verimli olacağı sonucuna varılırsa ozon tedavisi uygulanacaktır.

Geçerliliği ve sonuçları örneklerle kanıtlanmış Fonksiyonel tıp, kişiye özel tedavi yöntemleri sunduğu için sonuçları etkili ve tatmin edicidir.

Uzm. Dr. M. Fatih SÖKMEN Samsun’da Fonksiyonel Tıp ve etkili sonuçlarını sizlerle buluşturuyor.

Sağlığınızı önemsiyoruz. Her insanın metabolizmasının kendine has olduğunu biliyoruz. Hastalığa değil size ve sağlığınıza odaklanıyoruz.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Adres :

Kılıçdede Mah. İstiklal Cad.
Özçelik Apartmanı No: 177/10
56’lar İlkadım/Samsun

Navigasyon Yol Tarifi 

Randevu :

Telefon: 0539 940 55 27

Çalışma Saatleri
Hafta İçi     .: 09:00 – 18:00

Cumartesi…: 10:00 – 19:00

WhatsApp
Randevu